אתר TheMarker מדווח כי בית משפט השלום בירושלים קבע שעורך דין אשר סוגר פשרה עבור לקוחו, אינו אמור לקחת בחשבון שההלכה המשפטית תשתנה.
המדובר בתביעת רשלנות מקצועית אשר הוגשה נגד עורכת דין שייצגה משפחה אשר בתם נהרגה בתאונת דרכים. עורכת הדין סגרה את התביעה בפשרה מול חברת הביטוח, בהסכמת המשפחה כמובן, זאת בשעה שטרם ניתנה הכרעה בערעור שהוגש בפרשת אטינגר, בו נקבעה בסופו של דבר הלכה חדשה ולפיה ניתן לפסוק פיצוי בגין הפסד השתכרות בשנים אבודות של אדם שנהרג בתאונה, הלכה אשר הגדילה את סכומי הפיצויים במקרים של מוות בתאונה במאות אלפי שקלים.
בתביעה נטען בין היתר כי אסור היה לעורכת הדין להגיע להסכם פשרה, בשעה שתלוי ערעור שדבר קיומו היה ידוע לעורכי הדין שעוסקים בתחום הנזיקין.
בית המשפט דחה את התביעה כאמור וקבע שאין להעלות על הדעת שעורך דין ייאלץ בכל מקרה לקחת בחשבון שיוגש ערעור וההלכה המשפטית תשתנה ולדרוש ממנו לעכב הסכם פשרה לאור הסיכוי שההלכה עומדת להשתנות.
בית המשפט קבע כי מדובר בתביעה שהיא בגדר חכמה לאחר מעשה וחייב את התובעים לשלם לנתבעת שכר טרחה בסך של 30,000 ש``ח.
בעבר דיווחנו כי בית משפט השלום בנתניה קבע שעורך דין יפצה לקוח שלו לשעבר בסך של כ-320 אלף ש``ח, לאחר שלא הגיש תביעות שהתחייב להגיש בשם הלקוח ושיקר ללקוח כשאמר כי התביעות הוגשו. |